Актуелно Настани Проекти

Општина Росоман и фондацијата “Тиквешки вински пат” започнаа со имплементација на проектот “TERRA VINO”

Напишано од општина Росоман
Општина Росоман и фондацијата “Тиквешки вински пат” започнаа со имплементација на проектот “TERRA VINO” кој е финансиран од ИПА 2014-2020 Програма за прекугранична соработка Грција -Македонија.
Општина Росоман во својот дел има реконструкција на старото училиште и пренамена во центар за енотуризам во кој ке бидат сместени повеќе содржини кои ке помогнат за развој на туризмот , треба да се реализира и промотивна туристичка тура низ Македонија и Грција за новинари и тур-оператори, насловена „Земја на виното”
Финансиската конструкција за делот на Општина Росоман изнесува 218 110 евра.

 

 

Повеќе за авторот

општина Росоман

Напиши коментар