Актуелно Комунални дејности Проекти

Проект за финализирање на каналот за отпадни води во Росоман

Напишано од општина Росоман

Започна со изведба проектот во општина Росоман за финализирање на каналот за отпадни води во Росоман. Проектот е финансиран од Министерството за локална самоуправа – Биро за регионален развој , а проектот е аплициран од страна на Центарот за развој на Вардарски плански регион. Вкупната финансиска конструкција на проектот е 1.608.540 денари.

Со овој проект ќе се надминат проблемите кои доаѓаат од атмосферски води а кои најмногу прават проблеми на улиците Стерјо Несторовски , Никола Карев и магистралниот пат Градско-Прилеп

Повеќе за авторот

општина Росоман

Напиши коментар