АГРАР ВО ОПШТИНА РОСОМАН

    agrar vo opstina rosoman

    Од посебно значење за Општината се изворите на природна минерална вода Пеливар 1 и Пеливар 2, како и рудникот Руен, кој изобилува со многу редок вид розов мермер. Затоа и овој рудник представува значен ресурс за развој на економијата на овој крај во иднина.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

  • img
  • img
  • img
  • img
  • img
  • img