Актуелно Комунални дејности Проекти

Изградба на локалниот пат Манастирец – Трстеник во должина од 2891 метар

Напишано од општина Росоман

Продолжува изградбата на локалниот пат Манастирец – Трстеник во должина од 2891 метар со проектот е опфатено тампонирање и асфалтирање на овој локален пат. Проектот е финансиран од страна на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и општина Росоман. Во моментов целата траса од локалниот пат е тампонирана и асфалтирани се 1500 метри. Проектот е од големо значење за жителите на Манастирец и Трстеник како и околните села кои гравитиираат во овој дел.

Повеќе за авторот

општина Росоман

Напиши коментар