Актуелно Комунални дејности Проекти

На теритоеријата на Општина Росоман почна реализацијата на проектот за чистење на дивите депонии

Напишано од општина Росоман

Во работна посета на Општината вчера беше  Ана Каранфилова Мазневска, раководител на Секторот за управување со отпад  при Министерството за животна средина и просторно планирање.

Проектот се реализира со буџетски средства обезбедени од Министерството за животна средина и просторно планирање. Целта е да се исчистат идентификуваните диви депонии што се наоѓаат во општина Росоман, собирање на отпадот и носење на една локација, на постоечката депонија која се користи од страна на општината.

Во општина Росоман идентификувани се десет такви диви депонии со илјада триста и дваесет кубни метри отпад кој ќе биде исчистен, истовремено и ќе се санира местото на кое биле дивите депонии.

Според планот за чистење, во општина Росоман се опфатени по две диви  депонии во  Росоман и населените места Трстеник и Сирково, по една во селата Дебриште, Манастирец, Паликура, Камен дол.

Повеќе за авторот

општина Росоман

Напиши коментар