Актуелно Комунални дејности Настани Проекти

Уредување на централното подрачје во Росоман

Напишано од општина Росоман

Завршен е проектот “Подобрување на социјалната инклузија преку уредување на централното подрачје во Росоман”. Со овој проект за уредување на овој дел од централното подрачје на Росоман се доби катче за жителите од Росоман каде што истото претставува место за дружење на сите генерации од најмалите па се до пензионерите. Во склоп на проектот е изградбата на паркинг просторот со што се решава проеблемот со паркирање во овој дел на Росоман. Проектот е финансиран од страна на Бирото за регионален развој и кофинансирано од страна на општина Росоман во износ од 1.822.014,00 денари.

Повеќе за авторот

општина Росоман

Напиши коментар