Актуелно Комунални дејности Проекти

Поставени сообраќајни знаци на четири крстосници

Напишано од Ивана Стојанова

Општина Росоман согласно “Основен сообраќаен проект за ограничување на движење на тешки товарни возила со тежина поголема од 7,5 тони на патишта и улици во населеното место Росоман” постави сообраќани знаци на четири крстосници. Со овој проект ќе се подобри безбедноста на учесниците во сообраќајот и ќе се намали оштетувањето на инфраструктурата.

 

Повеќе за авторот

Ивана Стојанова

Напиши коментар