Актуелно Дополнителни информации Настани

Дарувај крв, спаси живот!

Напишано од Ивана Стојанова

Повик до сите хумани граѓани-крводарители!Поради зголемени потреби од сите крвни единици на ниво на држава, а и за потребите за интервенции на граѓани од нашите две општини Росоман и Кавадарци, упатуваме повик за доброволно дарување на крв, во просториите на општина Росоман на ден 31.08.2022 (среда) од 09 до 14 часот.

Дополнителни информации: Мобилна апликација https://daruvajkrv.mk/ (симни) наменета за крводарителите. Дознај во било кое време каде и кога можеш да даруваш крв и спасиш живот.

Повеќе за авторот

Ивана Стојанова

Напиши коментар